Class Central is learner-supported. When you buy through links on our site, we may earn an affiliate commission.

Google

Основи технічної підтримки

Google via Coursera

Overview

Цей курс є першим із серії, розробленої для підготовки фахівців з IT-підтримки початкового рівня. У цьому курсі ви познайомитеся зі світом інформаційних технологій, або ІТ. Ви дізнаєтеся про різні аспекти сфери інформаційних технологій, зокрема, про апаратне та програмне забезпечення комп’ютера, Інтернет, усунення несправностей та обслуговування клієнтів. Цей курс охоплює найрізноманітніші теми в галузі ІТ, а також дасть вам уявлення про програму сертифікації. У кінці цього курсу ви: ● розумітимете, як працює двійкова система; ● зможете зібрати комп’ютер з нуля; ● зможете вибрати і встановити операційну систему на комп’ютері; ● розумітимете, що таке Інтернет, як він працює та як впливає на сучасний світ; ● дізнаєтеся, як створюються додатки та як вони працюють у системі комп’ютера; ● навчитеся використовувати загальні методології вирішення проблем і здобудете елементарні навички в галузі інформаційних технологій.

Syllabus

  • Знайомство з ІТ
    • Вітаємо на курсі "Основи технічної підтримки", який є першим етапом для отримання сертифіката фахівця з ІТ-підтримки! Реєструючись на цей курс, ви робите перший крок до початку кар’єри в галузі технологій. У перший тиждень курсу ми дізнаємося про те, як були винайдені комп’ютери, як вони змінилися з часом і як працюють сьогодні. Ми також дізнаємося про те, хто такий "фахівець з ІТ-підтримки" і в чому полягає його робота. У цьому модулі ви навчитеся рахувати за допомогою двійкового коду, як комп’ютер, і зрозумієте, чому ці розрахунки настільки важливі для суспільства. Тож розпочнімо!
  • Апаратне забезпечення
    • На другому тижні цього курсу ми дізнаємося, що міститься всередині комп’ютера. Ми дізнаємося все про компоненти апаратного забезпечення та різні деталі всередині комп’ютера. Ми розглянемо, що робить кожен компонент і як усі компоненти працюють разом для забезпечення функціональності комп’ютера. Під кінець цього модуля ви також знатимете, як зібрати комп’ютер із нуля!
  • Операційна система
    • На третьому тижні курсу ми ознайомимося з операційними системами. Ми обговоримо операційні системи, які зараз найбільше використовуються, і дізнаємося, як операційна система взаємодіє з апаратним забезпеченням комп’ютера. Ми розглянемо процес запуску операційної системи та покажемо вам, як установити операційні системи Windows, Linux і Mac OS X з нуля. Після закінчення цього модуля ви зможете безпосередньо взаємодіяти з операційними системами Windows і Linux через середовище Qwiklabs.
  • Організація мереж
    • На четвертому тижні цього курсу ми вивчатимемо організацію комп’ютерних мереж. Ми дізнаємося про історію Інтернету, а також, що таке "світова павутина". Крім того, ми обговоримо такі теми, як конфіденційність, безпека та потенційне майбутнє Інтернету. Ви також зрозумієте, чому Інтернет має обмеження, навіть сьогодні. Наприкінці цього модуля ви знатимете, як працює Інтернет, а також розумітимете його позитивний і негативний вплив на світ.
  • Програмне забезпечення
    • На п’ятому тижні цього курсу ми дізнаємося, що таке комп’ютерне програмне забезпечення. Ми дізнаємося про те, що таке програмне забезпечення, а також про різні типи програмного забезпечення, з якими ви можете зіткнутися як фахівець з ІТ-підтримки. Ми також навчимося керувати програмним забезпеченням та згадаємо концепцію "абстракції". Наприкінці цього модуля ви навчитеся використовувати середовище Qwiklabs для встановлення, оновлення та видалення програмного забезпечення в операційних системах Windows та Linux.
  • Усунення несправностей
    • Вітаємо, на вас чекає останній тиждень курсу! На останньому тижні ми дізнаємося про важливість процедур усунення несправностей і підтримки клієнтів. Ми розглянемо декілька реальних сценаріїв, з якими ви можете зіткнутися в ролі фахівця служби підтримки або комп’ютерного спеціаліста. Ми дізнаємося, чому розуміння потреб користувачів є надважливим для роботи в ролі техніка. На останок ми дізнаємося, чому ведення документації є важливим аспектом будь-якої ролі у сфері ІТ. Після закінчення цього модуля ви вмітимете застосовувати навички роботи з людьми і вести документацію для обміну інформацією з іншими.

Taught by

Google Career Certificates

Reviews

4.9 rating at Coursera based on 629 ratings

Start your review of Основи технічної підтримки

Never Stop Learning.

Get personalized course recommendations, track subjects and courses with reminders, and more.

Someone learning on their laptop while sitting on the floor.