Class Central is learner-supported. When you buy through links on our site, we may earn an affiliate commission.

Udemy

ScratchJr İle Kodluyorum

via Udemy

Overview

ScratchJr kullanarak eğlenceli oyunlar geliştirin (5-8 Yaş İçin Robotik-Kodlama)

What you'll learn:
  • ScratchJr ile kodlama yapabileceksin
  • Kodlama temelin oluşacak
  • Kendi oyunlarını oluşturabileceksin
  • Oyunlar için görsel tasarım yapabileceksin

Merhabalar,

ScratchJr, 5-8 yaş aralığındaki küçük çocukların kendi interaktif hikayelerini ve oyunlarını yaratmalarını sağlayan tanıtım amaçlı bir programlama dilidir. Bu kursa okul öncesi eğitim gören çocuklar ve ilkokul öğrencileri de katılabilirler.

  • Bu eğitimle kodlamaya ilk adımını atacaksın

  • Görsel bloklar kullanarak kodlama yapabileceksin

  • Kendi oyunlarını yapabileceksin

ScratchJr, dünyada milyonlarca gencin (8 yaş ve üstü) kullandığı popüler Scratch programlama dilinden esinlenmiştir. ScratchJr'yi yaratırken, yazılımı küçük çocuklara gelişimsel açıdan uygun hale getirmek için onların bilişsel, kişisel, sosyal ve duygusal gelişimlerine uyacak özellikler dikkate alınmıştır.

ScratchJr programı iPad , Android tabletler ve Bilgisayarlarda kullanılabilir.

ScratchJr Nedir?

ScratchJr, 5-8 yaşlarındaki küçük çocukların kendi interaktif hikayelerini ve oyunlarını yaratmalarını sağlayan tanıtım amaçlı bir programlama dilidir. Çocuklar, karakterleri hareket ettirmek, zıplatmak, dans ettirmek ve şarkı söyletmek için grafiksel programlama bloklarını bir araya getirir. Çocuklar resim editörü ile karakterleri değiştirebilir, kendi seslerini ve başka sesleri ekleyebilir, hatta kendi fotoğraflarını ekleyebilir, daha sonra karakterlerini canlandırmak için programlama bloklarını kullanabilirler. ScratchJr, dünyada milyonlarca gencin (8 yaş ve üstü) kullandığı popüler Scratch programlama dilinden esinlenmiştir. ScratchJr’yi oluşturulurken, yazılımı küçük çocuklara gelişimsel açıdan uygun hale getirmek için onların bilişsel, kişisel, sosyal ve duygusal gelişimlerine uyacak özellikleri dikkate alınarak arayüzü ve programlama dili yeniden tasarlanmıştır. ScratchJr iPad ve Android tabletler için ücretsiz bir uygulamadır.


Neden ScratchJr Geliştirildi?

Kodlama (veya bilgisayar programlama) yeni bir okuryazarlık türüdür. Yazma, düşüncenizi organize etmeye ve fikirlerinizi ifade etmeye yardımcı olurken, kodlamada da aynı şekilde geçerlidir. Geçmişte, kodlama çoğu insan için çok zor görünürdü. Ancak kodlamanın herkes için, tıpkı yazı yazmak gibi olması gerekir. Küçük çocuklar ScratchJr ile kodladığında, sadece bilgisayar ile etkileşime girmek değil, bilgisayarla nasıl yaratacaklarını ve kendilerini ifade etmeyi öğrenirler. Bu süreçte çocuklar problemleri çözmeyi ve projeler tasarlamayı öğrenirler ve daha sonraki akademik başarı için temel oluşturan temel becerileri geliştirirler. Ayrıca matematiği ve dili anlamlı ve motive edici bir bağlamda kullanırlar; bu sayede erken çocuklukta aritmetik ve okuryazarlık gelişimlerini desteklemiş olurlar. ScratchJr ile çocuklar sadece kod öğrenmekle kalmıyor, öğrenmek için kodluyorlar.

Taught by

Elektronik Derslerim

Reviews

4.9 rating at Udemy based on 39 ratings

Start your review of ScratchJr İle Kodluyorum

Never Stop Learning.

Get personalized course recommendations, track subjects and courses with reminders, and more.

Someone learning on their laptop while sitting on the floor.