Class Central is learner-supported. When you buy through links on our site, we may earn an affiliate commission.

Udemy

Sızma Testi ve Etik Hack Uygulamaları

via Udemy

Overview

Kendi Lab Ortamınızda Sızma Testleri ve Hacking Uygulamaları ile Kendinizi Geliştirin !

What you'll learn:
  • Sızma Testlerinin Nasıl Yapıldığını Öğrenecekler
  • Hacking Nedir Bunu Anlayacaklar
  • Bir Hedef Bilgisayar Nasıl Ele Geçirilir Bunu Anlayacaklar
  • Sızma Testi ve Hacking Kavramlarının Kapsamını Anlamış Olacaklar

ÇOK ÖNEMLİ NOT : BU KURS ORTA SEVİYE HACKİNG METODOLOJİSİNE HAKİM VE BAGINNER DÜZEYDE ZAFİYETLİ MAKİNALAR ELE GEÇİREBİLEN KİŞİLERE YÖNELİK OLARAK, SADECE DAHA DEĞİŞİK HACKİNG YÖNTEMLERİ VE BAKIŞ AÇISI GÖSTERMEK AMACI İLE OLUŞTURULMUŞTUR. YUKARDA BETİMLENEN DÜZEYDE BİLGİYE SAHİP DEĞİLSENİZ KURSA KATILMANIZ ÖNERİLMEMEKTEDİR! KURS TEORİK BİLGİ İÇERMEZ!!

GELEN YORUMLERDA KURSTA YAPILAN İŞLEMLERİN AÇIKLANMADIĞI GİBİ PEK ÇOK GERİBİLDİĞİM OLDUĞU GÖZLENDİĞİNDEN BU AÇIKLAMA YAPILMAK ZORUNDA KALINMIŞTIR.


Bu kurs, kariyerine Sızma Testi Uzmanı olarak devam etmek isteyen ve bu doğrultuda çalışmalar yapan arkadaşlara yönelik olarak ve katılımcıların"YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN SIZMA TESTİNE (HACKING) GİRİŞ" kursunu tamamladığı varsayılarak hazırlanmıştır.

Sızma Testi ve Etik Hacking Uygulamaları kursu teorik bilgi içermemekte, tamamı ile sızma testi ve hacking uygulamarını içermektedir.Bu kursun içerisinde bahsi geçen konulara aşina olmadığını düşünen katılımcıların öncelikle"YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN SIZMA TESTİNE (HACKING) GİRİŞ" kursunu tamamlayarak temel Sızma Testi ve Hacking kabiliyetlerini geliştirmeleri ve daha sonra bu seviyede bir kursa devam etmeleri önerilir.

Sızma Testi (hacking) kabiliyetlerinin ve offensive düşünce modelinin benimsenmesinin düzenli ve ısrarlı bir çalışma sonucunda kazanılacağınınbilincinde olarak hazırlanmış bu kurs, sizlere bu uzun yolda doğru bir başlangıç olması amacıyla sunulmuştur.

Dolayısı ile, kendinizi bu alanda geliştirdiğinizde neler yapabileceğinizi öğrenmek, ayrıcabir Sızma Testi Uzmanının nasıl çalıştığını anlamak için kursa kayıt olabilir ve bir hedef sistemin nasıl ele geçirildiğini teoriler üzerinden değil profesyonel bir Sızma Testi Uzmanından öğrenebilirsiniz.

"Yeni Başlayanlar İçin Sızma Testine (Etik Hackleme) Giriş" kursunda anlatılan herşey tamamen eğitim amaçlı olup, bu kurs dahilinde kazanılacak teknik kabiliyetlerin kötü amaçlar için kullanılması, TAMAMEN teknik kabiliyetlerini kötü amaçlar için kullanan kişiyi bağlar.

Türk Ceza Kanununun 243. maddesi,

“(1) Bir bilişim sisteminin bütününe veya bir kısmına hukuka aykırı olarak giren ve orada kalmaya devam eden kimseye bir yıla kadar hapis veya adli para cezası verilir.

(2) Fıkra-Yukarıda ki fıkrada tanımlanan fiillerin bedeli karşılığı yararlanılabilen sistemler hakkında işlenmesi halinde, verilecek ceza yarı oranına kadar indirilir.

(3) Bu fiil nedeniyle sistemin içerdiği veriler yok olur veya değişirse altı aydan iki yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.”

Türk Ceza Kanununun 244. maddesi,

(1) Bir bilişim sisteminin işleyişini engelleyen veya bozan kişi bir yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) Bir bilişim sistemindeki verileri bozan, yok eden, değiştiren veya erişilmez kılan, sisteme veri yerleştiren var olan verileri başka bir yere gonderen kişi altı aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(3) Bu fiille bir banka veya kredi kurumuna ya da bir kamu kurum veya kuruluşun ait bilişim sistemi üzerinde işlenmesi halinde verilecek ceza yarı oranında artırılır.


Taught by

Erenay Gencay

Reviews

4 rating at Udemy based on 529 ratings

Start your review of Sızma Testi ve Etik Hack Uygulamaları

Never Stop Learning.

Get personalized course recommendations, track subjects and courses with reminders, and more.

Someone learning on their laptop while sitting on the floor.