Class Central is learner-supported. When you buy through links on our site, we may earn an affiliate commission.

Google

Оцінка успішності: маркетингова аналітика та вимірювання

Google via Coursera

Overview

"Оцінка успішності: маркетингова аналітика та вимірювання" є п’ятим із семи курсів програми сертифікації Google з цифрового маркетингу та електронної комерції. На цьому курсі розглядаються практики та інструменти маркетингової аналітики. Очікується, що фахівці з цифрового маркетингу та електронної комерції будуть аналізувати дані з різних джерел (таких як вебсторінки, канали цифрового маркетингу і сайти електронної комерції) та використовувати їх для отримання інформації про клієнтів. Ви будете створювати медіаплани і ставити цілі ефективності. Ви дізнаєтеся, як вимірювати й аналізувати дані маркетингових кампаній за допомогою інструментів Google Analytics, Google Ads тощо. Потім навчитеся коригувати маркетинговий бюджет відповідно до аналітичних даних, отриманих на основі ключових показників. Ви використовуватимете результати A/B-тестування для оптимізації кампанії та визначення показників, що гарантують її успіх. Ви зможете аналізувати й візуалізувати дані та ідеї в електронних таблицях і готувати презентації, щоб ділитися ходом кампанії або її результатами із зацікавленими сторонами. Співробітники Google, які зараз працюють у цій сфері, навчатимуть вас за допомогою практичних вправ і прикладів, які імітують стандартні завдання в області цифрового маркетингу й електронної комерції, а також продемонструють найбільш ефективні інструменти й ресурси, які вони використовують у своїй роботі. Студенти, які пройдуть усі сім курсів програми, володітимуть навичками, які дадуть їм змогу претендувати на вакансії початкового рівня в галузі цифрового маркетингу та електронної комерції. Попередній досвід роботи необов’язковий. Пройшовши цей курс, ви вмітимете вирішувати такі завдання: – планування та розподіл витрат маркетингових бюджетів; – розуміння унікальної ролі цілей ефективності та ключових показників ефективності (KPI) в маркетингових кампаніях; – уміння використовувати інструменти на кшталт Google Analytics і Google Ads для вимірювання ефективності сайтів і рекламних кампаній; – визначення показників рентабельності інвестицій (ROI) або рентабельності витрат на рекламу (ROAS) маркетингового проекту; – підготовка, проведення та аналіз результатів A/B-тестування для оптимізації маркетингової кампанії; – застосування таких функцій електронних таблиць, як сортування, фільтрування та зведені таблиці, для підготовки даних для демонстрації; – створення діаграм в електронних таблицях для візуалізації показників;

Syllabus

  • цінювання успіху: маркетингова аналітика та вимірювання. Вступ
    • Ви дізнаєтеся про маркетингові кампанії та про те, як маркетологи визначають цільові показники ефективності. Ви також досліджуватимете медіапланування і практику створення власного медіаплану. На завершення ви ознайомитесь з поширеними інструментами, які використовуються в маркетинговій аналітиці, і з тим, як вони працюють.
  • Використання показників Google Analytics та Google Ads
    • Ви дізнаєтеся про ключові показники та джерела даних з різних платформ. Ви навчитеся використовувати показники в Google Analytics і Google Ads для отримання інформації про маркетингові кампанії. Ви також дізнаєтеся, як пов’язати дані Google Ads і Google Analytics та експортувати дані з обох платформ для подальшого аналізу.
  • Вимірювання успішності маркетингових кампаній
    • Ви досліджуватимете показники та результати, які визначають успішну маркетингову кампанію. Ви розглянете різні показники, які допомагають визначати ROI або ROAS маркетингового проєкту, щоб можна було внести корективи для підвищення рентабельності. Ви також навчитеся планувати стратегії та проводити A/B-тестування для оптимізації маркетингової кампанії. І наостанок, ви дізнаєтеся, який вигляд має успішна маркетингова кампанія та що робить її успішною.
  • Демонстрація показників та аналітичних даних зацікавленим сторонам
    • Ви дізнаєтеся, як працювати із зацікавленими сторонами, передбачаючи їхні потреби й інформуючи їх про перебіг або результати кампанії. Ви навчитеся аналізувати, фільтрувати й готувати показники та аналітичні дані для представлення зацікавленим сторонам. Ви також потренуєтесь створювати візуалізації даних, презентації й інформаційні панелі, які дають змогу чітко підсумувати необхідну інформацію для зацікавлених сторін. Наприкінці курсу ви застосуєте отримані знання, представляючи зацікавленим сторонам аналітичні висновки.

Taught by

Google Career Certificates

Reviews

4.9 rating at Coursera based on 166 ratings

Start your review of Оцінка успішності: маркетингова аналітика та вимірювання

Never Stop Learning.

Get personalized course recommendations, track subjects and courses with reminders, and more.

Someone learning on their laptop while sitting on the floor.