Class Central is learner-supported. When you buy through links on our site, we may earn an affiliate commission.

Google

Від уподобань до потенційних клієнтів: взаємодія з клієнтами онлайн

Google via Coursera

Overview

Від уподобань до потенційних клієнтів: взаємодія з клієнтами онлайн – це третій із семи курсів у рамках сертифікаційної програми Google з цифрового маркетингу й електронної комерції. На цьому курсі ви навчитеся розробляти маркетингові стратегії в соціальних мережах. Соціальні мережі є ключовим каналом цифрового маркетингу для багатьох компаній, оскільки велика кількість людей використовує соціальні платформи для спілкування, взаємодії з компаніями й обміну контентом. Жодна стратегія цифрового маркетингу не буде повною без присутності бренду в Інтернеті, де клієнти зможуть із ним взаємодіяти. На цьому курсі ви ознайомитеся з соціальними мережами та навчитеся визначати, яка з них найбільше відповідає конкретним потребам компанії. Ви навчитеся створювати контент для соціальних мереж, використовуючи принципи графічного дизайну для спеціалістів із маркетингу, і керувати присутністю в соціальних мережах. Крім того, ви зможете встановлювати цілі та показники успіху реклами в соціальних мережах. Співробітники Google, які зараз працюють у цій сфері, навчатимуть вас за допомогою практичних вправ і прикладів, які імітують стандартні завдання в області цифрового маркетингу й електронної комерції, а також продемонструють найбільш ефективні інструменти й ресурси, які вони використовують у своїй роботі. Студенти, які пройдуть усі сім курсів програми, володітимуть навичками, які дадуть їм змогу претендувати на вакансії початкового рівня в галузі цифрового маркетингу й електронної комерції. Попередній досвід роботи необов’язковий. Завершивши цей курс, ви вмітимете вирішувати такі завдання: – визначати п’ять основних принципів маркетингу в соціальних мережах: стратегія, планування та публікація, моніторинг та залучення, аналітика та звітність, реклама; – визначати, як вибрати соціальні мережі для кампанії; – розуміти, як підвищити залученість у соціальних мережах; – писати, розробляти та переорієнтовувати цікавий контент для соціальних мереж; – використовувати дані, зібрані на основі аналітики соціальних мереж, як інструмент для прийняття рішень; – використовувати ефективні методики для подання звіту про соціальні мережі; – досягати конкретних маркетингових цілей за допомогою платної реклами в соціальних мережах.

Syllabus

  • Вступ до курсу: від уподобань до потенційних клієнтів: взаємодія з клієнтами онлайн
    • Ви вивчатимете важливість маркетингу в соціальних мережах для просування компанії або продукту. Далі ви ознайомитеся з поширеними платформами соціальних мереж, які використовуються в цифровому маркетингу, і з тим, як вибрати найкращу платформу для кампанії. Потім ви дізнаєтеся про п’ять основних принципів маркетингу в соціальних мережах: стратегія, планування та публікація, моніторинг і залучення аудиторії, аналітика та звітність, а також платна реклама в соціальних мережах.
  • Стратегія, планування та публікація дописів у соціальних мережах
    • Ми розглянемо перші два основні принципи маркетингу в соціальних мережах: стратегію, а також планування та публікацію дописів. Ви також дізнаєтеся, як досягти бізнес-цілей за допомогою маркетингової кампанії в соціальних мережах і як визначити цільову аудиторію, одночасно створюючи ідентичність бренду в соціальних мережах. Потім ви дізнаєтеся про відмінності між маркетингом платних, власних, здобутих та органічних медіаканалів. Також ви навчитеся визначати оптимальний час і частоту публікації контенту.
  • Моніторинг і залученість у соціальних мережах
    • Ви зосередитеся на третьому фундаментальному принципу маркетингу соціальних мереж: моніторингу й залученості. Ви дізнаєтеся про важливість моніторингу соціальних мереж і про те, як використовувати популярні інструменти такого моніторингу. Ви також з’ясуєте способи розвитку відносин із клієнтами та формування авторитету бренду.
  • налітика та звіти соціальних мереж
    • Ви зосередитеся на четвертій основній складовій маркетингу в соціальних мережах: аналітиці та звітності. Ви дізнаєтеся про важливість аналітики соціальних мереж та опис різних сегментів аналітики. Далі ви дізнаєтеся про популярні інструменти аналітики та зрозумієте, як використовувати зібрані дані для прийняття рішень і вдосконалення. Потім ви розглянете матеріал про важливість звітів про соціальні мережі та самі створите звіт.
  • Платна реклама в соцмережах
    • Ви зосередитеся на п’ятому основному принципу маркетингу в соціальних мережах: платній рекламі в соціальних мережах. Крім того, ви дізнаєтеся про переваги платної реклами в соціальних мережах і про те, як вибрати оптимальні платформи для своїх рекламних оголошень. Ви також досліджуватимете формати реклами і типи контенту для різних соціальних мереж та оцінюватимете вплив рекламної кампанії в соціальній мережі. На завершення курсу ви ознайомитеся з поширеними типами тестування в соціальних мережах і дізнаєтеся, як проводити такий тест.

Taught by

Google Career Certificates

Reviews

4.9 rating at Coursera based on 299 ratings

Start your review of Від уподобань до потенційних клієнтів: взаємодія з клієнтами онлайн

Never Stop Learning.

Get personalized course recommendations, track subjects and courses with reminders, and more.

Someone learning on their laptop while sitting on the floor.